Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ať děti pijí a holky se legálně prodávají, bude na sport a kulturu

Děti by měly mít možnost pít alkohol již od patnácti, možná od čtrnácti let. Taky by konečně mohli politici legalizovat bez jakýchkoliv omezení prostituci. Jo a u těch drog už by taky měla povolit stavidla. Proč by se nemohly v centru měst legálně prodávat nějaká ta marihuana či oblíbený „perníček“?

Poslanci by se měli vážně zamyslet nad stavem obecních financí a prosazením další liberalizace českého spotřebitelského trhu ve smyslu výše uvedených návrhů umožnit obcím, aby si vylepšily příjmové stránky rozpočtu.

V posledních měsících zvýšily neziskové organizace a řada komunálních uskupení tlak na vytláčení hazardu z měst. Nástrojem jim k tomu mají být místní referenda.  Jako přes kopírák na to reagují zodpovědní vládci radnic, kteří – jak jinak – přece vidí tyhle věci v těch nejširších souvislostech.  Daně a poplatky z hazardu tvoří jistou část příjmů rozpočtu města. A protože nejsou peníze jako peníze, tak jedině a jenom tyto peníze mohou být použity na sport, kulturu či práci s dětmi. Po zrušení heren by pak prý města na tyto aktivity neměla peníze. Naposledy takto „brečel“ v sobotní zpravodajské relaci televize NOVA jeden z představitelů vládnoucí zlínské koalice. Právě v Baťově městě v těchto dnech shánějí aktivisté podpisy k uspořádání referenda o zrušení hazardu.

To v nedalekém Holešově už odpůrci hazardu dostatek podpisů k uspořádání referenda sehnali. Situace se dostala do stádia, kdy se koaliční zastupitelé snaží obstrukcí uspořádání hlasování zkomplikovat, protože jim tuze záleží na zhruba deseti milionech ročně, které město z této činnosti má.

Tihle dobří lidé to myslí upřímně se svými městy, a proto by jim měli poslanci vyjít vstříc. V první řadě by měli zakázat zákaz hazardu na obecní úrovni. V druhé řadě konečně legalizovat prostituci, a to bez jakéhokoliv omezení. Mimochodem ve funkcionalistické budově bývalé holešovské spořitelny, která patří vazebně stíhanému lihovému bossovi Radku Březinovi a v níž je v současnosti kasino, by byl exkluzivní bordel. A protože je objekt naproti kostela, do městské pokladny by musela bordelmamá připlácet.

Ale zpět k poslancům. Aby města získala dostatek financí na bohulibou činnost, měli by také muži a ženy zákona snížit věkovou hranici pro konzumaci alkoholických nápojů a legalizovat užívání drog. Protože nejsem ultraliberál, navrhuji zelenou ještě pervitinu, ale heroin už bych zakázal. V každém případě by to pro Zlín i Holešov na daních pár milionů navrch hodilo.

No a kdyby ještě ani to komunálním politikům nestačilo, mohli by se poslanci zamyslet nad zdaněním některých nenásilných forem zločinu. Ideální by v tomto ohledu byli dobře známí šmejdi. Za slib beztrestnosti a bezplatné propagace jejich akcí ve veřejnoprávních médiích by museli odvádět řekněme šedesát procent z toho, co vezmou seniorům. Tyto peníze by mohly jít třeba na domovy důchodců. 

Že je to všechno absurdní? Ano, je. Ale já jsem si nezačal, s takovou zvrácenou logikou přišli „zodpovědní“ komunální politici.

František Sovadina 

Autor: František Sovadina | neděle 13.7.2014 16:35 | karma článku: 14,70 | přečteno: 1090x
  • Další články autora

František Sovadina

Od bujarých večírků ke vládě strachu a arogance

Totální nekompetenci a naprostou disharmonii v manažerském řízení holešovské radnice prokázala současná vládní koalice pod taktovkou místní ODS. Za starostování Zdeňka Janalíka panoval všeobecně uvolněný režim, za Svobody naopak zavládla arogantní totalita. Společným jmenovatelem vlády ODS, ČSSD a Seifertovi TOP O9 pak byl všudypřítomný klientelismus.

6.10.2014 v 9:20 | Karma: 17,38 | Přečteno: 1900x | Diskuse| Ostatní

František Sovadina

Střet zájmů připravil Holešov o miliony

Proč holešovská radnice léta tolerovala předražený tisk městských novin a střet zájmů místostarosty Seiferta (TOP)? Kolik platí manželka místostarosty za vydávání soukromých novin, které tiskne stejná tiskárna jako obecní noviny? Proč jsou lidé za šetření peněz daňových poplatníků vyhazováni z holešovské radnice? Více článků o špinavých praktikách v Holešově najdete pod tímto odkazem.

5.10.2014 v 9:26 | Karma: 21,16 | Přečteno: 2684x | Diskuse| Ostatní

František Sovadina

Naivní program aneb Kdyby to náhodou někdo myslel upřímně

Myslíte si, že komunální politici pracují nezištně pro své voliče? Pak si v té naivní představě žijte dál. Všem komunálním politikům, kteří zcela náhodou myslí svá slova o službě voličům upřímně, předkládám naivní volební program, který by mohl výrazně zabránit korupci a klientelismu a v konečném důsledku výrazně ušetřit peníze daňových poplatníků. Inspirací mi bylo moje šestileté angažmá na Městském úřadu v Holešově.

14.9.2014 v 14:48 | Karma: 11,43 | Přečteno: 1059x | Diskuse| Ostatní

František Sovadina

Holešovsko by mělo být po volbách zrušeno, chybět bude málokomu

Po kritice primitivní cenzury na stránkách nového Holešovska, kterou jsem uveřejnil i na blogu iDnes, se mě několik lidí zeptalo, jak si tedy vlastně představuji nezávislé radniční noviny. Jářku, povídám já – nijak. Slovní spojení nezávislé a radniční noviny je samozřejmě protimluv.

7.9.2014 v 16:20 | Karma: 12,75 | Přečteno: 1260x | Diskuse| Ostatní

František Sovadina

A co kdyby chtěli Irové založit na Moravě keltský stát

Už je to tady zase. Arabové bojují se Židy. A obě strany mají v mediálním světě vášnivé příznivce i odpůrce. Blízkovýchodní konflikt mě provází od doby, kdy jsem začal registrovat zprávy ze světa, tedy někdy od sedmdesátých let minulého století.

3.8.2014 v 13:43 | Karma: 12,25 | Přečteno: 791x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  14:24

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Macron nabízí sdílení jaderných zbraní pro obranu EU, nechce být vazalem USA

29. dubna 2024  14:08

Důvěryhodná evropská obrana by měla jít nad rámec ochrany, kterou už poskytuje Severoatlantická...

MF DNES má nominaci na Novinářskou cenu. Zaujal rozhovor s trampem na koni

29. dubna 2024  14:07

Nadace OSF zveřejnila seznam nominovaných na Novinářskou cenu 2023. V soutěžní kategorii Regionální...

Náraz do stromu odmrštil auto přes silnici, řidička nadýchala více než promile

29. dubna 2024  14:03

Opilá řidička havarovala v sobotu nad ránem na Jindřichohradecku. Po několika nárazech do stromů...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1131x
Novinář, publicista. Zásadní kritik systému, který umožňuje zneužívat politickou moc k soukromým cílům. Ještě více než tato skutečnost mě však deptají pokrytecké řeči politiků na všech úrovních, kteří dnes a denně vydávají veřejný rozměr svého byznysu za službu veřejnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky