Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

A co kdyby chteli Moravane zalozit na Morave zemskou samospravu, kterou jim ceska totalitni vlada sebrala v 1949 a dodnes nechce ani slyset o naprave teto krivdy? Nemeli bychom se spise zajimat o tyto problemy nez o tom jak to dopadne mezi zidy a islamskymi teroristy?

0 0
možnosti
LJ

Židé se do své původní vlasti dopravovali již za války na lodích vyjíždějících z rumunských přístavů i odjinud. Tím si zachraňovali život. Britové, kteří tenkrát spravovali Palestinu je tam nechtěli pouštět. Většina se tam však uchytila. Mnozí přibyvší Židé tam kupovali půdu. Tím ještě stát nevzniká, ale je nutné s tím počítat při dalším řešení vzniklé situace.

Mne spíše překvapuje ta pevná víra, že v této staronové vlasti jim bude nejlépe. Většina Židů totiž náboženství nepraktikuje. Přesto se nebojí nenávisti a ohromného osobního nasazení a vysoké početní převahy okolních národů, které jsou rozhodnuty je zničit či zahnat do moře, jak oni říkají. U jiného národa by za této situace již začal hromadný úprk do Kanady, Austrálie nebo Latinské Ameriky. V Izraeli se k odchodu ze země rozhodlo jen málo obyvatel.

2 0
možnosti
PS

To puto k Izraeli nikdy nezmizlo. Židia si zachovali dosť vzácnu kontinuitu k tomuto územiu.

0 0
možnosti
MK

To je pěkný nesmyl, už vzhledem k tomu, že ta historie Keltů na našem území je docela tristní. Navíc Kelty, na rozdíl od Židů nikdo z jejich území nevyhnal. Dílem asimilovali s germánskými kmeny, které zde měly dominantní postavení a dílem emigrovali jinam.

4 0
možnosti
Foto

Nás ale ano, takže bychom se mohli vrátit někam kam vlastně?

0 1
možnosti
PZ

Bohužel, ten váš příměr je neplatný. Irská národní identita se ve skutečnosti utvořila AŽ na ostrově Hibernia, neboli Éire, a tam také měli své státy později dobyté Angličany a tam si také vybojovali nezávislost na Velké Británii. A žádné vazby na keltské osídlení Moravy nemají, ostatně dnešní Irové nejsou potomci těch Keltů, kteří žili na Moravě (jejich potomci jsme my a Rakušané).

Židovská národní identita se ovšem vytvořila v Judei, tedy na území dnešního Izraele a Palestiny, odkud byli Římany vyhnáni po potlačeném Bar Kohbově povstání a vždy k tomu místu ukotvená byla. To právě vyhradit Židům místo pro vlastní stát KDEKOLI JINDE by bylo zhruba stejně nesmyslné a arbitrární jako ve vašem příměru s Iry.

9 0
možnosti
Foto

Jenom upozornění, nelze beze zbytků pochybností prokázat, že Židé někdy žili v Judei. Vy jste to viděl?

0 0
možnosti
JM

Tak jednak ti Irové už jeden stát mají, tak proč další na Moravě. Mimoto žili po celé západní Evropě, Německo, Francie, Anglie, Skotsko, atd.

Asi by to bylo velice dlouhé jednání v rámci OSN, kam to vlastně mají expandovat...

7 0
možnosti
Foto

Je to možné, ale keltský stát to není.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1131x
Novinář, publicista. Zásadní kritik systému, který umožňuje zneužívat politickou moc k soukromým cílům. Ještě více než tato skutečnost mě však deptají pokrytecké řeči politiků na všech úrovních, kteří dnes a denně vydávají veřejný rozměr svého byznysu za službu veřejnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky